Krásný večer vám přeji! Letos je opravdu rajčatový rok, už jsem dělala z rajčat lečo, tousty, salsu, palivec a nevím co ještě a nakonec došlo i na nakládaná rajčata ve vlastní šťávě.
Postup je velice jednoduchý. Zralá rajčata nakrájíme na poloviny a narovnáme je do sklenic. Nepoužíváme žádný nálev rajčata pustí dost šťávy sama maximálně můžeme dát do každé sklenice větvičku tymiánu, šalvěje nebo bobkový list. Rajčata můžeme trochu přimáčknout. Sklenice zavřeme a sterilujeme na 90 stupňů 30 minut. Používáme v teplé kuchyni všude tam kam patří čerstvá rajčata.
Všechny recepty, které na tomto blogu najdete jsou vyzkoušeny v naší kuchyni a otestovány mlsnými jazýčky mé rodiny :)
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
-
Mýdla už jsem tu dlouho neměla. Měla jsem pořádnou zásobu a tak jsem ani letos už žádná neplánovala. No ale jak se pomalu blíží Vánoce a ta...
-
Pomalu se nám to blíží tak ještě jeden receptík na vánoční cukroví Tohle linecké těsto je výborné, křehké,hned měkké. Používám ho i na ...
-
Letí to letí a za dva dny tu máme svatého Martina a u nás dneska ráno poletoval sníh s deštěm. I když u nás doma pořád ještě vládnou dýně a...
-
Trhací chleba jsem chtěla už dlouho vyzkoušet, ale pořád nějak nebyla příležitost. Až loni na Silvestra na zakousnutí všech těch dobrůtek s...
-
Recept na tyhle muffiny jsem našla na recepty.cz a jsou výborné. Já jsem do nich tedy zapomněla dát rozinky, ale nevadí i tak nemají chybu...



Vlasti, to je bezva nápad s rajčaty. Můžeš z toho v zimě cokoliv uvařit nebo dát pod maso.
OdpovědětVymazatMáš moc hezké zavařovací sklenice. :-)
Jarmilko, jsou to sklenice od firmy WECK zavařovala jsem do nich už borůvky, ale do mnohem menších a ještě mám litrovky na švestky :)
VymazatVlasti, tvůj špajz musí být lepší než supermarket!
OdpovědětVymazatHezký večer, pa Helena
Helenko, už si připadám jak velkovýrobna zeleninových polotovarů a pomalu mi dochází dech a když ještě vidím na zahradě co všechno je potřeba zpracovat nevím jestli jsem to letos nějak nepřehnala :D
VymazatVlasti máš pěknou úrodičku rajčat a super recept. Sklenice jsou moc pěkné, také jsem si jich letos pár pořídila na pečený čaj. Měj se hezky Anny
OdpovědětVymazat..super typ...děkuji.Věrka
OdpovědětVymazatJak jednoduché! A určitě se hodí do hodně jídel, skoro kamkoliv!
OdpovědětVymazat