pátek 4. ledna 2013

Smetanovo-tvarohový dort


Základ tohoto receptu pochází z kalendáře Dr. Oetkera, ale já jsem si ho lehce poupravila tak, aby nám chutnal ještě víc.





Suroviny na korpus:
6 vajec
180g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
100g hladké mouky
100g Solamylu
1/2 balíčku prášku do pečiva
4 zarovnané polévkové lžíce kakaa
110 ml oleje
Bílky vyšleháme dotuha, zašleháme cukry a žloutky. Prosejeme mouku se Solamylem kakaem a práškem do pečiva a vařečkou vmícháme do vaječné pěny. Nakonec lehce vmícháme olej. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy a upečeme.


Suroviny na náplň:

500g tvarohu
200g zakysané smetany
150g cukru moučka
1 šlehačka
1 plechovka mandarinkového kompotu
1 balíček želatiny (já používám želatinu na vaječnou tlačenku)
Mandarinky scedíme a ve 120ml šťávy necháme chvíli nabobtnat želatinu. V míse smícháme tvaroh, zakysanou smetanu a cukr. Šlehačku ušleháme dotuha. Želatinu rozpustíme v horké lázni nebo mikrovlnce a metličkou zašleháme do tvarohové hmoty, nakonec lehce vařečkou vmícháme šlehačku.






Dokončení:Korpus dvakrát prokrojíme naplníme tvarohovo - smetanovým krémem, na každou vrstvu naskládáme třetinu mandarinek. Zbytkem krému celý dort potřeme. Ozdobíme podle fantazie šlehačkou, kakaem zbytkem mandarinek a čokoládou.

5 komentářů:

  1. Ten vypadá skvostně,mňam,mňam.

    OdpovědětVymazat
  2. Ten bude určitě vynikající!! Určitě ho vyzkouším. I sníst :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Krásně nazdobený, to musí být dobrý:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Vlasti jen se zakousnout, vypada bajecne! Ty me ale skadlis, novy rok-nova predsevzeti a ty se se sladkym moc neslucuji :)) Zdravim a preji krasny vikend, Monika.....

    OdpovědětVymazat