Další z receptů které si zde musím uložit. Jsou prakticky bez práce a ze surovin které jsou doma vždycky.
1/2 litru vody
600 g mouky já jsem dala 500 g hladké a 100 g celozrnné hladké pšeničné mouky
1 lžička kmínu
2 lžičky soli
Ve vodě rozmícháme droždí, přidáme prosátou mouku, sůl a kmín a vymícháme husté lepkavé těsto. Žádné velké hnětení, jen aby se všechny suroviny pěkně propojily.
Těsto poprášíme moukou, zakryjeme a odložíme na noc do lednice.
Ráno dáme troubu předehřát na 220 stupňů, na dno trouby vložíme pekáč do kterého při vkládání dalamánků do trouby vlijeme asi půl litru vařící vody
Z těsta lžící opatrně odkrajujeme jednotlivé porce a rovnou je bez jakýchkoli úprav dáváme na plech vyložený pečícím papírem. Já jsem z tohoto množství měla 9 dalamánků.
Posypeme semínky a hned vložíme do vyhřáté trouby
Po 15 minutách vyndáme olech s vodou a troubu vyvětrámw
Pečeme asi 25 minut do zezlátnutí.
Přeji vám pohodovou lednovou sobotu a děkuji za vaše zastavení
Vlasti, tak to se mi fakt líbí, určitě vyzkouším!
OdpovědětVymazatDěkuji a přeji hezkou neděli, Helena
Viděla jsem už na Instagramu a určitě vyzkouším.Co si doma upeču mám nejraději
OdpovědětVymazatHezkou neděli