neděle 1. září 2024

Rajčata pečená s česnekem

 Rajčatová sezóna vrcholí a já vám přináším jeden tip jak zpracovat větší množství rajčat.
Takto zpracovaná rajčata mají spoustu způsobů použití, jen tak na chléb, na pizzu, pod maso, na topinky já je dávám i na zapečený lilek... fantazii se meze nekladou.


Do hlubokého plechu nakrájíme rajčata. Malá na čtvrtky, větší na osminky, úplně malá na půlky. Plech naplníme do 2/3 výšky. Dvě palice česneku oloupeme a stroužky nakrájíme na silnější plátky a přidáme k rajčatům. Přidáme deci olivového oleje, lžíci cukru a vrchovatou lžičku soli, dobře promícháme a dáme péct na 180 stupňů. Přibližně po hodině pečení přidáme malou hrst posekaných bylinek podle chuti ( bazalka, tymián, oregáno, rozmarýn) a lehce promícháme
Pečeme další hodinu, nebo tak dlouho dokud se neodpaří volná tekutina. Čím víc rajčata vypečeme, tím bude chuť silnější.
Hotová rajčata plním do malých sklenic a steriluji 20 minut.





Přeji vám krásné zářijové dny a děkuji za vaše zastavení
💚💛💚

3 komentáře:

  1. určitě vyzkouším,rajčatům se daří..Sv.

    OdpovědětVymazat
  2. Tetkapernikarka
    Vlasti, toto určitě ještě vyzkouším.
    Díky za recept. Pa a přeji pěkné dny 🌞🍀😊🩷 Alena

    OdpovědětVymazat
  3. To zkusím! Díky za receptík !
    Měj se hezky !
    Hanka

    OdpovědětVymazat