pondělí 29. března 2021

Je libo dortík?

 V mojí domácí mýdlotéce v poslední době přibylo pár novinek, které vedle jednoduchých bylinkových mýdel vypadají a mnohá i voní jako malé dortíky.


 Favoritem co se vůně týče je rozhodně tohle kávové. Místo vody jsem použila silnou kávu z moka konvičky, do části mýdla jsem přidala čerstvě mletou kávu, do části holandské kakao a do poslední části EO skořice. Jinak mýdlo obsahuje olivový olej, kokosový olej, ricinový olej a bambucké máslo.

Kokosové mýdlo je z kokosového mléka, kokosového, olivového a mandlového oleje a bambuckého a kakaového másla. No nebýt toho nezbytného louhu na zmýdelnění tuků hned bych se do něj zakousla. To bude ještě týden zrát a pak sice nebude hladit žaludek, ale pokožku určitě 😉


A do třetice je mýdlo z mrkve. Blíží se léto a tohle mýdlo, protože je vyrobené z mrkvové šťávy, by mělo pečovat o pokožku tak, aby opálení dlouho vydrželo. I proto jsem ho udělala ze samých dobrot jako je kakaové a bambucké máslo, mandlový, ricinový a olivový olej a citrát pro změkčení vody a lepší pocit z mydlení. Jako lehký peeling jsem přidala trošičku máku a sušenou mrkev, která mi zbyla po odstředění šťávy.

Mám z nich velikou radost. Zatím si je hýčkám než se zase rozletí do světa. Některá jsou ještě volná pokud chcete vyzkoušet klidně mi napište na vlasta.strejbarova@seznam.cz Už se těším na léto až bude nový čerstvý materiál. Mám v plánu mýdlo fiakové, pampeliškové, třezalkové, chrpové... příroda nabízí tolik možností 🙂



Přeji vám pohodové poslední březnové dny a děkuji za vaše návštěvy :)





9 komentářů:

  1. Óóó opět tleskám a smekám klobouk, ty si máš otevřít obchůdek. Krásné jarní dny přeju.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani na obchůdek bych to neviděla. Mýdla dělám po malých várkách pro radost sobě, své rodině a známým, ale vždycky nějaké navíc mám a ráda v případě zájmu zašlu ;)

      Vymazat
  2. Krásny relax, nádherné mydlá a tá vôňa... viem si ju živo predstaviť :-)
    Pekné dni,
    A.

    OdpovědětVymazat
  3. Vlasti, ty tedy jedeš!
    Vypadají úžasně a co teprve ty vůně...
    Měj příjemné jarní dny, Helena

    OdpovědětVymazat
  4. Vlasti, ta jsou zase nádherná a voní až k nám. :o) :o) Toto tvoření je pro mne naprosto nepochopitelné, takže máš můj opětovný obdiv.
    Měj hezký večer. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, ono to vypadá složitě, ale ve skutečnosti je to jako umíchat buchtu :)A pak ten pocit když se myju nešizeným mýdlem ze surovin které znám a vím, že jsou kvalitní je k nezaplacení. To jak vypadají a voní je jenom taková třešnička na dortu.

      Vymazat