čtvrtek 4. srpna 2016

Houbové karbanátky

Houby u nás po vydatných deštích rostou už víc jak dva týdny. Mám nasušeno, zavařeno a co dál... hříbky na kmínu jsou tutovka a co potom houbové karbanátky. Použila jsem pravé hřiby, hřiby kováře a masáky a byla to veliká dobrota.


A co budeme potřebovat na 12 větších karbanátků?

600 g pokrájených hub 3 minuty povařených v osolené vodě s kmínem
150 g anglické slaniny
2 vejce
bešamel z 50g másla a 2 vrchovatých lžic hladké mouky
strouhanku
1 velkou cibuli
česnek
čerstvou petrželky
pepř a sůl




Povařené houby a slaninu rozsekáme v kuchyňském drtiči na hrubší kousky. Cibuli nakrájíme na jemno. Z másla a mouky uděláme bešamel a všechno smícháme dohromady. Osolíme, opepříme, přidáme nadrcený česnek a nakrájenou petrželku. Spojíme strouhankou až vznikne těsto z kterého se dají vytvarovat karbanátky.
Karbanátky buď smažíme na oleji, ale já jsem je pekla asi 40 minut v troubě na plechu vyloženém pečícím papírem.
Podáváme s bramborem a zeleninou.

5 komentářů:

  1. Zrovna včera syn přinesl plný košík hub, ale tak krásných praváků ne. Jen podhříbky a masáky.
    Bohužel nasušené letos nemám.
    Tvůj recept je pěkný a na talíři vypadá jídlo báječně. :-)

    OdpovědětSmazat
  2. Vlastičko, hned bych si dala, ale na houby jsem se letos ještě nedostala...
    Hezký večer, Helena

    OdpovědětSmazat
  3. Ačkoliv jsem dříve houbu nevzala do pusy, teď se po nich můžu utlouct! :-) Ze všeho nejvíc miluji houbové řízky a nebo jen tak osmahlé na sádle hříbečky s kmínem, podávané na čerstvém chlebu, mňááám.. :-) V létě jsem pár košíků našla, něco zamrazila.. Teď už jsem ale v lese na hříbky nenarazila, je hrozné sucho :-( A tak nahrazuji hříbky alespoň žampiony, které seženeme v obchodě a dneska u nás k večeři byly právě řízky ze žampionů. :-) Hřibům se to nevyrovná, ale taky jsme si pochutnali. :-)

    OdpovědětSmazat