pátek 30. listopadu 2012

Ořechové perníčky

Tyhle perníčky jsem nepekla na Vánoce, ale na mikulášskou nadílku. Jsou výborné, hned měkké a když se slepí domácí meruňkovou marmeládou a polijou čokoládou je to dobrota která určitě stojí za vyzkoušení.






A tady je recept:

400 g hladké mouky
4 lžíce tekutého medu
150 g moučkového cukru
1 kávová lžička užívací sody
1 kávová lžička koření do perníku
1 kávová lžička mleté skořice
50 g mletých oříšků
2 celá vejce
80 g másla nebo Hery



Ze všech surovin vypracujeme na vále těsto, které necháme hodinu odpočinout. Potom vyválíme a vykrajujeme drobné tvary, které po upečení a vychladnutí slepujeme meruňkovou marmeládou a namáčíme do čokoládové polevy. Můžeme ozdobit mandličkami, oříšky nebo bílkovou polevou.



10 komentářů:

  1. Teda, tak slepované perníčky jsem ještě neměla, vypadá to moc lákavě! :)

    OdpovědětVymazat
  2. V pondělí mám volno,tak je udělám.Láká mě,že jsou hned k jídlu.

    OdpovědětVymazat
  3. Vlasti, tenhle recept mám od tebe od loňska a potvrzuju, že jsou výborné, už je máme upečené:-). Jen teda já je slepuju naší rybízovou marmeládou a už druhý rok vykrajuju srdíčka a ty do čokoládové polevy jen polomáčím a jak se u nás po "pravých" klasických perníčcích nikdo nepřetrhne, tak tyhle mizí rychle:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peťo, ano mám je i na druhém blogu ale mám tam v receptech docela chaos tak se je pokusím nějak přehledně utřídit tady protože právě tyhle perníčky jsem tam letos vůbec nemohla najít.

      Vymazat
  4. hmm, ty jsou krásně nazdobené....
    Ajka

    OdpovědětVymazat
  5. Jsi uzasna,takhle brzy uz mas cukrovi a jeste tak pekne.

    OdpovědětVymazat
  6. No letos už ne, ale vypadají úžasně, Vlasti!
    Moc zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat
  7. Perníčky jsou dokonalé, není škoda je sníst? Že bych je taky vyzkoušela? :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Krásne perníčky a tí ježkovia nemajú chybu ,vďaka za inšpiráciu . Krásny blog , je čím sa inšpirovať :-).

    OdpovědětVymazat
  9. Vlasti, tak to vypada bombasticky. Slepovane pernicky musi byt dobrota. Diky za typ!

    OdpovědětVymazat