Tenhle chlebík je nejlepší zadělat v domácí pekárně na program těsto a následně ho upéct v troubě, díky olivovému oleji by měl vydržet dlouho měkký a vláčný, ale u nás jsme to ještě nezjistili, mizí dřív než stačí vystydnout.
Do pekárny vložíme suroviny v tomto pořadí:
330 ml vody
4 lžíce olivového oleje
2 kávové lžičky soli
1 kávová lžička cukru
400 g hladké mouky
200 g žitné celozrnné mouky
4 lžíce semínek, já mám nejraději slunečnicová
2 lžičky sušeného droždí
Pekárnu zapneme na program těsto, pokud chceme péct chleba v troubě, zkontrolujeme při hnětení hustotu těsta, v tomto případě je potřeba mít těsto pevnější, aby se nám bochníček v troubě nerozjel. Bochníček necháme ještě asi dvacet minut kynout, potřeme ho olivovým olejem a pečeme asi 50 minut ve vyhřáté troubě na 170 stupňů.
Pokud se rozhodneme pro pečení klasicky v pekárně, zapneme na program celozrnný chléb a víc si pekárny nevšímáme.
Na fotce je chleba samozřejmě krájen v horkém stavu, proto je tak otrhaný, vystydnout u nás prostě nemá šanci :)
Všechny recepty, které na tomto blogu najdete jsou vyzkoušeny v naší kuchyni a otestovány mlsnými jazýčky mé rodiny :)
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
-
Trhací chleba jsem chtěla už dlouho vyzkoušet, ale pořád nějak nebyla příležitost. Až loni na Silvestra na zakousnutí všech těch dobrůtek s...
-
Nějak to tu poslední dobou zase zanedbávám, tak se ještě v rychlosti vrátím na konec června k jednomu mému tvoření. Moc toho poslední dobou...
-
Pokud máte rádi mák a makovec, je tahle bábovka přesně to co hledáte! Recept na ni jsem našla na Maminčiných receptech, je rychlá, vláčná...
-
Recept na tyhle koláčky jsem objevila u Ajky , moc mě zaujaly a dneska jsem je vyzkoušela. Na tohle těsto poprvé sáhnete rukou až když pečen...
-
Letos je opravdu třešňový rok! Tolik třešní co letos ještě náš 25 let starý strom neměl, už nad ní visela hrozba poražení, ale asi za tu let...
vypadá lákavě.... tu vůni cítím až sem:-)))
OdpovědětVymazatAjka
Tak to mě nenapadlo, dělat těsto v pekárně a poté chléb upéct v normální troubě. Asi to budu muset vyzkoušet, nelíbí se mi ty hranaťáci.
OdpovědětVymazatIvo, já takhle peču chleba často, hlavně když chvátám, ušetřím tím minimálně hodinu času oproti zdlouhavému procesu v pekárně.
VymazatMiluju tvoje recepty!!!
OdpovědětVymazatAhoj
OdpovědětVymazatNo tak to tedy určitě ukládám a vyzkouším.Hezký den Marťula
Ráda vyzkouším, Vlasti!
OdpovědětVymazatPa, Helena