Tenhle chlebík je nejlepší zadělat v domácí pekárně na program těsto a následně ho upéct v troubě, díky olivovému oleji by měl vydržet dlouho měkký a vláčný, ale u nás jsme to ještě nezjistili, mizí dřív než stačí vystydnout.
Do pekárny vložíme suroviny v tomto pořadí:
330 ml vody
4 lžíce olivového oleje
2 kávové lžičky soli
1 kávová lžička cukru
400 g hladké mouky
200 g žitné celozrnné mouky
4 lžíce semínek, já mám nejraději slunečnicová
2 lžičky sušeného droždí
Pekárnu zapneme na program těsto, pokud chceme péct chleba v troubě, zkontrolujeme při hnětení hustotu těsta, v tomto případě je potřeba mít těsto pevnější, aby se nám bochníček v troubě nerozjel. Bochníček necháme ještě asi dvacet minut kynout, potřeme ho olivovým olejem a pečeme asi 50 minut ve vyhřáté troubě na 170 stupňů.
Pokud se rozhodneme pro pečení klasicky v pekárně, zapneme na program celozrnný chléb a víc si pekárny nevšímáme.
Na fotce je chleba samozřejmě krájen v horkém stavu, proto je tak otrhaný, vystydnout u nás prostě nemá šanci :)
Všechny recepty, které na tomto blogu najdete jsou vyzkoušeny v naší kuchyni a otestovány mlsnými jazýčky mé rodiny :)
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
-
Mýdla už jsem tu dlouho neměla. Měla jsem pořádnou zásobu a tak jsem ani letos už žádná neplánovala. No ale jak se pomalu blíží Vánoce a ta...
-
Pomalu se nám to blíží tak ještě jeden receptík na vánoční cukroví Tohle linecké těsto je výborné, křehké,hned měkké. Používám ho i na ...
-
Letí to letí a za dva dny tu máme svatého Martina a u nás dneska ráno poletoval sníh s deštěm. I když u nás doma pořád ještě vládnou dýně a...
-
Trhací chleba jsem chtěla už dlouho vyzkoušet, ale pořád nějak nebyla příležitost. Až loni na Silvestra na zakousnutí všech těch dobrůtek s...
-
Pokud máte rádi mák a makovec, je tahle bábovka přesně to co hledáte! Recept na ni jsem našla na Maminčiných receptech, je rychlá, vláčná...


vypadá lákavě.... tu vůni cítím až sem:-)))
OdpovědětVymazatAjka
Tak to mě nenapadlo, dělat těsto v pekárně a poté chléb upéct v normální troubě. Asi to budu muset vyzkoušet, nelíbí se mi ty hranaťáci.
OdpovědětVymazatIvo, já takhle peču chleba často, hlavně když chvátám, ušetřím tím minimálně hodinu času oproti zdlouhavému procesu v pekárně.
VymazatMiluju tvoje recepty!!!
OdpovědětVymazatAhoj
OdpovědětVymazatNo tak to tedy určitě ukládám a vyzkouším.Hezký den Marťula
Ráda vyzkouším, Vlasti!
OdpovědětVymazatPa, Helena