pátek 9. srpna 2024

Čachtice

 Z Trenčína jsme vyjížděli na výlety do okolí. Jedním z nich byla i návštěva tajemného, legendami opředeného čachtického hradu. Na tenhle výlet jsme si vybrali krásný den s úžasnou viditelností. Hrad samotný nás moc mile překvapil, není velký, ale má moc pěkné kryté zázemí s občerstvením, kde se dá po pěkně strmém výstupu posedět ve stínu, anebo naopak v případě deště je kde se schovat. Navíc se tady pořád buduje a zpřístupňují se další prostory a ani průvodce neměl chybu, byl vtipný a dokázal zaujmout i děti.
No a ty výhledy!
 












No a protože co jsou nějaké tři kilometry z vesnice na hrad že? Co je pod dvacet jako by nebylo a tak jsme se pustili dál až na Velký Plešivec a pak šusem dolů mezi broskvovými sady a vinicemi až do Čachtic 




Pohled z Velkého Plešivce zpět na Čachtický hrad


Jasně, že jsme ochutnali vždyť se to tam válelo pod stromy jako kdyby už se celé Čachtice nemohly na broskve ani podívat a ty tedy byly 😁



Přeji vám krásné letní dny a děkuji za vaše zastavení

2 komentáře:

  1. Je vidět, že Čachtice doznaly změny . My tam byli před mnoha léty, to ještě naši kluci byli dětmi a vypadalo to tam trochu jinak. Stále mám v paměti jak jsme doslova lezli nahoru strání a když jsme nahoru vylezli, tak jsme zjistili, že tam vede i cesta dosti schůdná. Ale kluci měli zážitek.
    Měj se hezky !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, tak to jste vybrali tu dobrodružnější cestu. My jsme šli z Čachtic po té pozvolnější a i tak to byl pěkný krpál, ale dneska už jezdí z Čachtic vláček, který tě doveze až k hradu, to jsme tedy koukali, byl úplně plný a to jsme tam byli hned ráno :)

      Vymazat