neděle 22. ledna 2023

Pudinkoví šneci

 Mám nějaké útlumové období, jako pokaždé v této roční době, ale dneska jsem dostala chuť na pečení a jsou tu pudinkoví šneci. Recept na tuhle kynutou dobrotu snad ani není potřeba, ale kdyby se někomu hodil, tak tady je 


Na kynuté těsto:
1/2 kg hladké mouky
20g čerstvého droždí
250 ml mléka
70 g rozpuštěného másla
70 g cukru
1 vejce
špetka soli
 
Z části mléka, droždí a lžičky cukru uděláme kvásek. Po vzejít droždí vypracujeme ze všech surovin pružné těsto, které necháme na teplém místě kynout dokud nezdvojnásobí svůj objem cca 1 hodinu.
💛💛💛
Mezitím si připravíme náplň.
350 ml mléka
1 pudinkový prášek
1 žloutek
lžíce cukru
Uvaříme hustý pudink, zakryjeme jej fólií aby se nevytvořil škraloup a necháme vystydnout.



Vykynuté těsto rozválíme na plát, potřeme pudinkem a posypeme rozinkami, stočíme do rolády a ostrým nožem rozkrájíme na 12 šneků. Narovnáme na plech vyložený pečícím papírem a dáme vyhřívat troubu na 180 stupňů. Zatím šneci dokynou a pečeme do zlatova asi 30 minut. Upečené šneky potřeme rozpuštěným máslem s rumem.


No a u nás od rána docela slušně nachumelilo


Přeji vám klidné lednové dny a děkuji za vaše zastavení

2 komentáře:

  1. Upeču hned zítra ! Taky máme u nás konečně bílo. Dnes celé odpoledne sníh padá, ale je mokrý, ráno bude asi klouzačka.
    Měj se hezky a díky za recept.
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  2. Skořicoví a pudinkoví šneci z kynutého těsta jsou i naším velmi oblíbeným zimním moučníkem, letos máme ale tolik jablíček, že peču dobrůtky převážně z nich .... jinak bych je vynesla do popelnice, to by byla škoda. Hned bych si ke kafíčku nabídla, vypadají velice chutně

    OdpovědětVymazat