200 g bulguru
2 vykostěná kuřecí stehna
1 velká cibule
3 stroužky česneku
3 velká rajčata, nebo plechovku zavařených
2 velké hrsti fazolových lusků
1 malou hrst rozinek
sůl, pepř, vrchovatou lžičku kari
3/4 litru zeleninového vývaru (může být z kostky)
2 lžíce másla, 2 lžíce oleje
Bulgur zalijeme polovinou horkého vývaru, zakryjeme a necháme asi 3 hodiny bobtnat. Není to nutné, ale výrazně tím zkrátíme dobu přípravy pokrmu. Maso nakrájíme na nudličky a opečeme na másle s olejem. Opečené maso vyjmeme osolíme a opepříme, do výpeku dáme nakrájenou cibuli a česnek a chvíli restujeme, přidáme rajčata, bulgur a kari, zalijeme zbytkem vývaru. Vaříme asi pět minut, potom přidáme maso, fazolky a rozinky. Dusíme na mírném ohni asi 15 minut až bulgur pojme všechen vývar.
Všechny recepty, které na tomto blogu najdete jsou vyzkoušeny v naší kuchyni a otestovány mlsnými jazýčky mé rodiny :)
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
-
Tenhle recept se u nás vaří už spoustu let. Nepamatuji si odkud přišel, ale je to bezpochyby naše nejoblíbenější houbové jídlo. Nemám na ně...
-
... je pořád barevná a snad mě v tomhle období baví úplně nejvíc. Sice všechno sezónní už zmrzlo před více než dvěmi týdny, ale pořád je to...
-
Recept na tyhle muffiny jsem našla na recepty.cz a jsou výborné. Já jsem do nich tedy zapomněla dát rozinky, ale nevadí i tak nemají chybu...
-
Trhací chleba jsem chtěla už dlouho vyzkoušet, ale pořád nějak nebyla příležitost. Až loni na Silvestra na zakousnutí všech těch dobrůtek s...
-
Pokud máte rádi jablíčka a skořici a omrzel vás už obyčejný štrůdl, tak tahle bábovka bude pro vás to pravé.
Žádné komentáře:
Okomentovat