pátek 25. dubna 2014

Banánová bábovka s ovesnými vločkami

Krásný páteční večer vám přeji!
Tuto bábovku jsem pekla podle upraveného receptu na muffiny z časopisu Albert.
Je vláčná, vlhká, nedrobivá a voní trochu po perníku a hodně po banánech.
Pekla jsem ve velké litinové formě, ale těsto vystačí i do menší formy.





3 vejce
1 malý bílý jogurt + 1/2 kelímku podmáslí nebo mléka
70 ml oleje
150g jablečné přesnídávky
2 banány
3lžíce tekutého medu+3 lžíce agávového sirupu
vanilkový cukr
150g špaldové mouky + 150 g polohrubé mouky
70 g ovesných vloček
2 vrchovaté lžičky prášku do pečiva
1 vrchovatá lžička jedlé sody
1/2 lžičky skořice
1 polévková lžíce kakaa
hrst sušených brusinek

Všechny suroviny by měly mít pokojovou teplotu
Všechny tekuté suroviny, vejce a přesnídávku prošleháme metličkou. 
Všechny sypké suroviny smícháme a zamícháme do těsta. Banány namačkáme vidličkou a 
s brusinkami je vmícháme do těsta.
Těstem naplníme vymazanou a vysypanou formu a pečeme ve vyhřáté troubě asi padesát minut







6 komentářů:

  1. Vlastičko, další dobrota!
    Moc děkuji za recept na Koka sušenky, jsou fakt jednoduché a skvělé!
    Hezký večer, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, i mě ty sušenky dostaly. Tak jednoduché a výborné ty se u nás budou péct asi stejně často jako ty z arašídového másla od tebe :)

      Vymazat
  2. S dětskou přesnídavkou jsem ještě bábovku nepekla ... to musim zkusit:-))

    OdpovědětVymazat
  3. Hned dnes vyzkouším - mám ve špajzce pár hodně zralých banánů a nesnězených přesnídávek, tak je aspoň zdělám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Upečeno, půlka zmizela ještě zatepla. Děkuji za super recept.

      Vymazat
  4. Vlasti!
    Tak tuhle bábovku musím zkusit- píši si recept a děkuji!!
    Měj se moc hezky Jarka

    OdpovědětVymazat