pátek 7. března 2014

Bílková bábovka

Až vám někdy zbyde hrnek bílků, doporučuji vyzkoušet bílkovou bábovku.
Je lehoučká a když si do ní nandáte dobroty podle chuti určitě se po ní jen zapráší!




Suroviny:
210 g bílků+ lžička citrónové šťávy
150 g cukru+1 vanilkový cukr
90 g másla
180 g hladké mouky
1 navršená lžička prášku do pečiva
Ořechy, čokoláda, rozinky, mandle, kandované ovoce prostě cokoli co máte rádi!

Postup:
Z bílků a citrónové šťávy ušleháme pevný sníh, zašleháme oba cukry. Do sněhu vmícháme opatrně vařečkou rozpuštěné a lehce zchladlé máslo. Mouku smícháme s práškem do pečiva a tím co chceme do bábovky dát. Já jsem měla rozinky, oříšky a čokoládu z vánočních figurek. Opatrně vmícháme do sněhu. Formu vymažeme a vysypeme hrubou moukou, naplníme těstem a pečeme asi 40 minut ve vyhřáté troubě na 180 stupňů.


5 komentářů:

  1. Ahoj Vlasti, díky za super recept. Bílky mi občas zbydou a tak mám další inspirace na pečení!!!

    OdpovědětSmazat
  2. ach jo, proč já jen koukám na takové dobroty takhle večer :( :D No vypadá úžasně, někdy musím určitě vyzkoušet!

    OdpovědětSmazat
  3. Milá Vlastičko, myslím, že to není poprvé, co tvůj recept přišel jako na zavolanou. Už do ní krájíme a je opravdu výtečná, lehoučká, prostě mňam.
    Moc zdravím, Helena

    OdpovědětSmazat
  4. Bábovka vypadá báječně. :-) Zkusím. Díky za recept.

    OdpovědětSmazat
  5. Určitě vyzkouším, protože bílky často doma zbývají.

    OdpovědětSmazat