A jedeme dál na zavařovací vlně a dokonce i barva zůstane stejná jako u minulého příspěvku.
Pečený čaj z léta "co zahrada dala" je už skoro vypitý, ovoce v mrazáku na další várky bylo připravené a včera jsem se pustila do pečení. Tentokrát kromě jahod samé světlé ovoce, to proto aby čajík zůstal pěkně zlatý. No a co jsem do něj dala jsem vám tady pěkně popořádku napsala.
1/2 litru bílého rybízu
1/2 litru jahod nakrájených na malé kousky
3 pomeranče
3 jablka
1 citrón
1 vanilkový cukr
400 g cukru
1 větší svitek skořice
1 hvězdička badyánu
1 dcl rumu - nemusí být
Rybíz a jahody jsem měla připravené v mrazáku. Jablka omyjeme, neloupeme a nakrájíme na kostičky. Pomeranče oloupeme a nakrájíme taky na kostičky. Citrón vymačkáme a šťávu nalijeme na ovoce. Přidáme cukry a koření a kůru z půlky pomeranče vcelku a promícháme. Pečeme asi 35 minut na 200 stupňů, dbáme na to aby se ovoce zcela nerozpeklo. Po upečení vyndáme koření a pomerančovou kůru a pokud chcete můžete přidat deci rumu, nemusí být a promícháme. Plníme do sklenic a sterilujeme 15 minut.
Já jsem ještě nakrájela pečenou pomerančovou kůru na kousky cca 1x2 cm a do každé skleničky jednu dala.
Z této dávky jsme měla osm menších skleniček a po dnešní ochutnávce je víc než jisté, že nejméně jednu várku ještě udělám.
Všechny recepty, které na tomto blogu najdete jsou vyzkoušeny v naší kuchyni a otestovány mlsnými jazýčky mé rodiny :)
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
-
Nějak to tu poslední dobou zase zanedbávám, tak se ještě v rychlosti vrátím na konec června k jednomu mému tvoření. Moc toho poslední dobou...
-
Trhací chleba jsem chtěla už dlouho vyzkoušet, ale pořád nějak nebyla příležitost. Až loni na Silvestra na zakousnutí všech těch dobrůtek s...
-
Cuketová úroda letos byla slušná. Něco málo jsem rozdala, ale hodně jsme letos stihli sníst sami. Plněné cukety, cuketový slaný koláč, cuke...
-
Tenhle dort jsem už chtěla dlouho udělat a kdy jindy upéct zelený dort než na zelený čtvrtek :) Receptů je všude spousta a v podstatě se li...
-
Recept na tyhle koláčky jsem objevila u Ajky , moc mě zaujaly a dneska jsem je vyzkoušela. Na tohle těsto poprvé sáhnete rukou až když pečen...
Vlasti, ten musí být moc dobrý, určitě něco na tento způsob ještě udělám, nemám sice bílý rybíz, zato jahod poměrně dost a hlavně, že je tam skořice, tu já můžu, hezký den,
OdpovědětVymazatMarcela
Vlasti, čaj vypadá náramně. Moc se mi líbí štítky na skleničkách. Máš hezké písmo. :-)
OdpovědětVymazatJarmilko, štítky na zavařeniny si většinou tisknu, ale na těhle pár skleniček jsem si je napsala ručně no a trošičku jsem si s tím pohrála ;)
VymazatTy tedy jedeš Vlasti! Samé dobré věci si do něj dala, musí být skvělý!
OdpovědětVymazatMoc zdravím, Helena
Děvčata, je opravdu skvělý, já se tedy nechci chválit, ale tohle dílko se tedy vážně povedlo právě ho popíjím a nevím co by se na něm ještě dalo vylepšit, jsem zvědavá jestli se mi stejně povede i druhá dávka :)
OdpovědětVymazatJů to vypadá skvěle.
OdpovědětVymazat