pátek 13. prosince 2013

Žabí huby

Krásný páteční večer Vám přeji!
Ořechové cukroví u nás vede. Letos náš vlašský ořešák poprvé zarodil a výsledek byl víc než kilo báječných  ořechových jader z vlastní zahrádky. To i to cukroví chutná úplně jinak než z koupených ořechů!
Dneska jsem upekla žabí huby asi je většina z vás bude znát, ale kdyby náhodou ne tady je recept.



 Těsto:

250 g hladké mouky
250 g studeného másla
1 vejce
1 lžíce studené vody

Ze všech surovin rychle na vále vypracujeme těsto a necháme ho na chladném místě do druhého odpočinout.

Náplň:

100 g mletých ořechů
100 g moučkového cukru
1 celé vejce
Smícháme do hromady. Pokud bylo vejce velké a náplň teče, zahustíme namletými piškoty.

Těsto vyválíme, vykrajujeme kolečka, na každé kolečko dáme kousíček náplně. Stačí opravdu málo náplň hodně nabyde. Kolečko přeložíme napůl a kraje lehce přimáčkneme. Pečeme asi deset minut ve vyhřáté troubě do růžova.




5 komentářů:

  1. Děláme je taky, máme je moc rádi. Jen jim říkáme škeble :-). Do náplně ještě přidávám trochu rumu a skořice.

    OdpovědětVymazat
  2. Taky jim říkáme škeble, ale žabí huby je hezčí název:-)

    OdpovědětVymazat
  3. To vypadá dobře:-) škoda, že nestíhám péct...

    OdpovědětVymazat
  4. Mňam, to jsme doma taky dělali, teda spíš dělaly, ale co jsme s drahou polovicí sami, tak to odbývám, letos asi 4 druhy cukroví plus perníčky na stromeček:)
    Krásné žabo-hubky:)

    OdpovědětVymazat
  5. Žabí huby neznám. Kdybych cukroví mohla, asi bych jiné nepekla. Jsem totiž ujetá na oříšky v jakékoliv podobě. :D
    Povedly se ti. :-)
    Přeji pohodový adventní večer. :-)

    OdpovědětVymazat