K upečení tohohle štrůdlu mě inspirovala Alis. Léta jsem ho nepekla a hodně podobný recept jsem našla ve svém stařičkém receptovém sešitu.
Na dvě nohy štrůdlu budete potřebovat tyto suroviny:
1 malý bílý jogurt
70g změklého tuku, já jsem dala HERU
250g hladké mouky
1 vejce
špetka soli
Těsto jsem dělala rovnou ze dvou dávek na 4 nohy a zadělávala jsem ho v pekárně na program nudlové těsto.
A o minulém víkendu jsem taky trochu perníčkovala, andělský zástup nachystaný a dnes už pěkně v celofánu zabalený na adventní trh.
Pokud se budete chtít do perníčků pustit, recept najdete tady.
Všechny recepty, které na tomto blogu najdete jsou vyzkoušeny v naší kuchyni a otestovány mlsnými jazýčky mé rodiny :)
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
-
Nějak to tu poslední dobou zase zanedbávám, tak se ještě v rychlosti vrátím na konec června k jednomu mému tvoření. Moc toho poslední dobou...
-
Trhací chleba jsem chtěla už dlouho vyzkoušet, ale pořád nějak nebyla příležitost. Až loni na Silvestra na zakousnutí všech těch dobrůtek s...
-
Cuketová úroda letos byla slušná. Něco málo jsem rozdala, ale hodně jsme letos stihli sníst sami. Plněné cukety, cuketový slaný koláč, cuke...
-
Tenhle dort jsem už chtěla dlouho udělat a kdy jindy upéct zelený dort než na zelený čtvrtek :) Receptů je všude spousta a v podstatě se li...
-
Recept na tyhle koláčky jsem objevila u Ajky , moc mě zaujaly a dneska jsem je vyzkoušela. Na tohle těsto poprvé sáhnete rukou až když pečen...
Receptu na dobry, jednoduchy strudl neni nikdy dost :) Takze velke diky! Pernicky vypadaji uzasne, preji at se pekne prodavaji a zdravim, Monika
OdpovědětVymazatstrudla vyzera famozne...ale tie pernicky... tie su bozske! a tak krasne vyzdobene...ja uz mam nejaky ten rok zivota za sebou, ale zatial sa mi nikdy nepodarilo ich takto krasne na jemno ozdobit. neviem prist na ten trik aj ked som cukor preosiala x krat a kupila si specialne sacky na ozdobovanie, vzdy to dopadlo katastrifalne :)))) ale je v tom isto kopec praxe...su nadherne :) zdravim Zuzana
OdpovědětVymazatpornicky jsou vazne krasne na kolik stupnu je peces :-) a strudl... hmmm me se zbihaji sliny :-) Hezky den Radana
OdpovědětVymazatŠtrůdl vypadá moc dobře. Nejkrásnější jsou andílci z perníku. :-)
OdpovědětVymazatJé, Vlastičko, ten jsem taky nepekla roky a je tak dobrý...
OdpovědětVymazatA tvoje andělská flotila, co dodat, úžasné!
Moc zdravím, Helena