Všechny recepty, které na tomto blogu najdete jsou vyzkoušeny v naší kuchyni a otestovány mlsnými jazýčky mé rodiny :)
čtvrtek 25. července 2013
Králík na víně se smetanovou omáčkou a celozrnnými knedlíčky
Po včerejším úspěchu s cuketovými karbanátky, jsem dneska sáhla znovu po novém receptu, tentokrát to byl králík. Recept na tuhle dobrotu pochází z kuchařky apetit a knedlíčky jsou podle ing. Havlíčka.
Dneska jsem nefotila postup, protože jsem při vaření ještě zavařovala, ale myslím, že je tohle jídlo vcelku jednoduché a fotopostup není potřeba.
Králíka naporcujeme, posolíme, opepříme a potřeme bohatě dijonskou hořčicí. Na pánvi rozpálíme olej a porce králíka prudce opečeme. Králíka přendáme do pekáče, podlijeme 300 ml bílého suchého vína a pečeme v troubě do měkka. Podle potřeby můžeme během pečení podlít vodou.
Když je králík měkký, vyjmeme ho, do výpeku nalijeme 0,5 l 12% smetany a omáčku zahustíme moučným máslem, to připravíme tak, že lžíci másla smícháme s vrchovatou lžící hladké mouky a rozvaříme do omáčky. Omáčku můžeme případně přisolit a připepřit, já jsem přidala i trochu hořčice.
A jak na knedlíčky? Tak ty jsou úplně jednoduché.
Pro čtyři strávníky budeme potřebovat : 6 celozrnných rohlíků, 1,5 dcl mléka, 2 vajíčka a čerstvou kudrnatou petrželku.
Rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem ve kterém jsme rozšlehali žloutky. Z bílků vyšleháme sníh a přidáme ho s petrželkou k rohlíkům, uděláme kuličky o průměru cca 6 cm a vaříme v páře 15 minut.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
-
Mýdla už jsem tu dlouho neměla. Měla jsem pořádnou zásobu a tak jsem ani letos už žádná neplánovala. No ale jak se pomalu blíží Vánoce a ta...
-
Pomalu se nám to blíží tak ještě jeden receptík na vánoční cukroví Tohle linecké těsto je výborné, křehké,hned měkké. Používám ho i na ...
-
Letí to letí a za dva dny tu máme svatého Martina a u nás dneska ráno poletoval sníh s deštěm. I když u nás doma pořád ještě vládnou dýně a...
-
Recept na tyhle muffiny jsem našla na recepty.cz a jsou výborné. Já jsem do nich tedy zapomněla dát rozinky, ale nevadí i tak nemají chybu...
-
Trhací chleba jsem chtěla už dlouho vyzkoušet, ale pořád nějak nebyla příležitost. Až loni na Silvestra na zakousnutí všech těch dobrůtek s...


Další dobrá mňamka. :-))
OdpovědětVymazatVlasti, vypadá to na velmi chutný pokrm. :-) Vyzkoušíme. Právě jsme vytloukli mladé králíky.
OdpovědětVymazatJarmilko, u nás králík není zrovna moc oblíbený, proto jsem vyzkoušela nový recept a vyplatilo se, byl opravdu výborný :)
VymazatVlasti, králíka po dijonsku neznám a vypadá moc dobře, ale ty knedlíky, ty už jsem dělala a jsou výtečné!
OdpovědětVymazatŠťastnou cestu, pa Helena