pondělí 8. dubna 2019

Zahrada v dubnu

Krásný podvečer vám přeji! Dalo by se říct, že jaro je v plném proudu, ale... 
není to zase taková sláva. Rána jsou u nás velice chladná, teploty se pohybují někde kolem nuly a to ještě na žádné velké zahradničení není. A co teprve předpověď počasí na konec týdne, ta mě tedy doslova děsí. Ráno -3 a od 500 metrů nad mořem, což jsme my má padat sníh!
No snad to nebude tak hrozné, uvidíme.
Sluníčko nás poslední dny taky docela zanedbává, ale i tak jsem dneska oběhla zahradu s foťákem. Na celé čáře u nás vedou hyacinty. Každý rok si kupuji cibulky na rychlení, ty potom putují do záhonů a jarní barevná podívaná je na světě.




Hmyzí domeček má už svoje místo, vedle motýlího keře, ve společnosti muchovníků, které jsou obsypané poupaty se snad hmyzákům bude líbit



macešky se mi vysemenily do trávníku :)


a všechno probíhá pod neustálým dohledem pana kocoura


A tohle je můj letošní pěstitelský pokus. Batát jsem dala naklíčit v polovině ledna. Dlouho se nic nedělo, pak jsem v průhledné misce objevila kořeny a před dvěma týdny začaly klíčit výhonky. 


Batát mám doma, stejně jako papriky a část rajčat, zbytek sazeniček je ve skleníku. Docela pěkně mi vzešly verbeny a na ty jsem tedy opravdu zvědavá.




Tak to je asi tak všechno letem, světem z naší zahrady. Přeji vám pohodové jarní dny a děkuji za vaše zastavení :)

12 komentářů:

  1. Vlastičko, máš to na zahradě moc pěkné! Ten včelí dům, ten je tedy profi! A kytičky, to srdce jen zaplesá....já mám taky něco vyseto, ale zatím sotva ze země vykukují 😊
    Měj prima dny, Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peťo děkuju :) ten domeček jsem si nechala udělat a je opravdu precizní. Verbeny jsem sela brzo, mám je poprvé a mají delší dobu klíčení. Jinak ostatní letničky mi taky teprve lezou ze země. Už se těším až se bude moct sázet ven, ale zatím to všechno jistí skleník :)

      Vymazat
  2. Vlasti, u tebe si člověk "spraví oko" vždycky! Krásně rozjeté jaro je u vás, snad už zima nebude.
    Měj pohodový večer, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko děkuju :) Ta předpověď počasí mě docela děsí, ono u nás takhle na jaře mrzne často a je to potom hodně smutný pohled, no uvidíme třeba se nám to vyhne ;)

      Vymazat
  3. Vlasti, obdivuji, jak Ti to na zahradě krásně kvete. Hmyzí domeček se bude určitě jeho obyvatelům líbit.
    Budu držet palečky, aby ochlazení nebylo velké.

    OdpovědětVymazat
  4. Hezky Ti všechno kvete! Na mne se letos hyacinty svými květy vykašlaly. Vystrčily jenom lístky a po květu zadím není vidu ani slechu a nevypadá to, že by se květenství ven klubalo. Ale už mi přeci jenom trochu jarně zahrádka ožívá. U nás je to vše později. Teprve teď rozkvetl zlatý déšť.
    Taky jsem zvědavá, jakou hru si s námi koncem týdne počasí zahraje. Nestojím o nějaké bílé překvapení.
    Měj se hezky!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  5. Krásně je, spousta květů, hezká zátiší.Hned je lepší pohled na svět. Batáta mě překvapila. Počasí mě netěší, snad to nebude až tak hrozné :(
    Měj krásné jarní dny. J.

    OdpovědětVymazat
  6. Как красиво!!! Власта, у вас чудесный сад.

    OdpovědětVymazat
  7. Zahrádky už pomalu dostávají zajímavé barvy, hyacinty jsou opravdu nádherné ☺

    OdpovědětVymazat
  8. Vlasti, máš to na zahrádce moc pěkné. Také sázím cibuloviny z truhlíků do země a další rok se divím, kde že jsem co nasázela. :o) Každý rok je toho víc a víc. Jinak nám začíná kvést třešeň a jestli přijdou ty mrazíky, tak nevím, nevím. Třešně jsme měli loni poprvé po 18ti letech a letos bych je chtěla také. .o) Tak snad nepomrznou.
    Přeji prima dny. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, já už jsem si říkala, že si musím psát co kam nasadím, protože pak to hledám a přesně jak píšeš divím se kde mi to roste :) Nám kvete magnólie a pravidelně zmrzne každý rok snad s výjimkou loňského tak uvidíme jak to dopadne hlavně už žádný sníh!

      Vymazat
  9. Tak já si tak říkám kudy se mám opravdu k vám dostat a najednou mně vyjde že bych si měla zde koupit systém zavlažování ? To snad není možné jak je ten internet v dnešní době opravdu chytrý. Jsme se totiž o zavlažování bavili se sousedkouna balkoně, víte?

    OdpovědětVymazat