pondělí 15. dubna 2019

Velikonočně jen lehce

Letos mě nějak ty Velikonoce neberou. Spíš se těším na to až se konečně počasí umoudří, až přestane ráno mrznout, těším se na večery na terase a rozkvetlou zahradu, ale zatím to jde všechno pomaloučku, pomalu. Včera to bylo na zimní bundu, ale dneska už zase jaro začalo vystrkovat růžky, tak uvidíme, jestli už to vydrží.
Začal velikonoční týden, tak jsem si řekla, že by to tedy chtělo nějakou výzdobu, ale krabici s dekoracemi jsem loni tak dobře uklidila, že jí najdu asi až na Vánoce, ale nevadí, našla jsem zbytek háčkovaných vajíček, která zbyla z dob když Pája jezdila na trhy a naplnila jimi proutěnou husu :)
Napekla jsem naše už tradiční perníčky plněné povidly, jsou báječné, hned měkké a recept najdete tady na blogu. Zdobila jsem jenom jednoduše bílou a hořkou čokoládou.



O svátcích se chystáme hodně odpočívat a taky výletovat a tak jsem upekla ke kávě mini beránka trochu s předstihem. 





Zahrada se zelená, začínají kvést tulipány, narcisky, krásně kvete magnólie a já jen doufám, že v noci nezmrzne



Přeji vám krásný velikonoční týden a děkuji za vaše návštěvy :)

8 komentářů:

  1. Tedy Vlasti, píšeš neberou, ale jsi naprosto dokonale nachystaná!
    Nádhera!
    Přeji hezké dny, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko děkuju :) Byly roky kdy jsem měla velikonoční výzdobu větší než vánoční, ale to už dávno není pravda, teď to ladím spíš neutrálně jarně, tedy až na ta háčkovaná a perníková vajíčka :)

      Vymazat
  2. Vlasti, ty už jsi parádně připravená. To mne beránek teprve čeká a nějaký výlet snad také zvládneme. Hezky Ti to na zahrádce kvete, ta magnólie je nádherná, tak snad nezmrzla. I tulipány máš rozkvetlé, to u mne na jednom záhonu mají ještě zavřené květy a na druhém jen listy. Tak ani nevím, jestli je šance, že letos pokvetou. A přitom loni byly tak nádherné.:o)
    Přeji krásný předvelikonoční týden. D.

    OdpovědětVymazat
  3. Ona nemusí být velká výzdoba. Já Velikonoce zdobím méně než Vánoce.Háčkovaná vajíčka vypadají moc dobře. Perníčky máš moc hezké. Taky jsem pekla. Malí koledníčci dostanou a zbytek dám vnukovi sebou na intr. Tam to zmizí než bys řekl švec. :-)
    Tulipány u nás jsou zatím na květ nachystané, ale že je jaro už zahrádka na vědomí dává. Ale u Tebe víc.
    Hezké dny, Vlasti!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, moje tulipány jsou na opěru u jižní stěny, proto už kvetou, jinak je u nás jaro taky ještě v plenkách a navíc každé ráno je mrazík a taky šílené sucho a déšť v nedohlednu.

      Vymazat
  4. Vlasti, máš vše krásně nachystáno, to mám co dohánět. Na beránka se teprve chystám a na perníčky taky :)
    Máš to parádně naaranžované a o rozkvetlé zahrádce, to ani nemluvím. Krása!
    Měj se prima, Petra

    OdpovědětVymazat
  5. Vlasti, máš krásnou velikonoční výzdobu a na perníčky se srdce směje.
    Moc obdivuji kytičky na zahradě, magnolka je nádherná.
    Měj se moc hezky. Růža

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růženko děkuju :) a přesně jako každý rok když naše magnolie rozkvete tak přijde mráz. Dneska ráno byly -3 a už jsou květy hnědé :(

      Vymazat