Mám ráda rychlá a lehká jídla a dneska bych Vám chtěla nabídnout recept na jedno takové. Vařeno budete mít za půl hodiny a ještě si pochutnáte.
A co budeme na tuhle rychlovku pro dvě osoby potřebovat?
1 kuřecí prso
1 plechovku nakládané cizrny bonduelle
1 cibuli
1/2 pórku
1/2 červené papriky
sůl, koření já jsem použila 1 vrchovatou lžičku koření formaggio od Antonína
kelímek smetany na vaření
dvě lžíce olivového oleje
1/2 balení rýžových vlasových nudlí
Pórek, cibuli a kuřecí maso nakrájíme a na olivovém oleji zprudka opečeme, okořeníme a chvíli opékáme než se maso zatáhne, kuřecímu masu stačí opravdu několik minut. Cizrnu slijeme a přidáme k masu, nakonec přidáme na proužky nakrájenou papriku a zalijeme smetanou. Necháme probublávat, než se smetana zredukuje a trochu zhoustne.
Mezitím si podle návodu na sáčku připravíme rýžové nudle. Na dva talíře vytvoříme z nudlí hnízda, do kterých dáme masovou směs. Můžeme posypat čerstvou bazalkou.
A už nezbývá nic jiného než popřát dobrou chuť!
A pro dnešek se s vámi rozloučím rychlým pohledem do zahrady na právě rozkvétající azalku.
Ahoj Vlasti, určitě bych si pochutnala! takováhle jídla mám moc ráda!
OdpovědětVymazatTo vypadá hrozně dobře!
OdpovědětVymazatChválím jak večeři, tak azalku a moc tě zdravím Vlastičko!
OdpovědětVymazatHelena
Vypadá to prudce jedle. :D
OdpovědětVymazatAzalka má překrásnou barvu. :-)
Přeji hezké májové dny, Vlasti. :-)