tag:blogger.com,1999:blog-4468654035916599341.post3423751716325817368..comments2024-03-28T04:37:34.822-07:00Comments on kudy-kam...: Kváskový chlébVlastahttp://www.blogger.com/profile/13127471781990757863noreply@blogger.comBlogger15125tag:blogger.com,1999:blog-4468654035916599341.post-10138842477460794752014-02-15T11:06:37.950-08:002014-02-15T11:06:37.950-08:00Vlasti, chleba se ti podařil. Já peču kváskový chl...Vlasti, chleba se ti podařil. Já peču kváskový chleba od konce září,kdy jsem obdržela kvásek od švagrové. Ten stále dokrmuji a používám. Ošatku na kynutí jsem si koupila teprve nedávno. Před tím jsem chleba nechávala kynout na utěrce v keramické formě. Stále vychytávám mouchy a učím se. Tak ať se ti pečení daří!Helena-Bhttp://helena-b.blog.cznoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4468654035916599341.post-33350461154430832512014-02-09T09:00:55.438-08:002014-02-09T09:00:55.438-08:00Jojo, praskliny my taky rádi:) Ideálně nahoře naře...Jojo, praskliny my taky rádi:) Ideálně nahoře nařezávám žiletkou, aby to prasklo tak jak chci:)Petronelahttps://www.blogger.com/profile/07566363211838743483noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4468654035916599341.post-36261213939128723642014-02-03T23:00:16.369-08:002014-02-03T23:00:16.369-08:00Vlasti, chlebíček se ti moc povedl. :-)
Taky mám p...Vlasti, chlebíček se ti moc povedl. :-)<br />Taky mám praskliny ráda. Jako dítě jsem je olamovala a jedla. To bylo na celém chlebu nejlepší.Jarmila*http://plajzka.blog.cznoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4468654035916599341.post-70447693452330935112014-02-03T10:27:33.991-08:002014-02-03T10:27:33.991-08:00Vlasti, zatím jsem nedostala odvahu o upéct, za to...Vlasti, zatím jsem nedostala odvahu o upéct, za to mám velkou chuť ho ochutnat :o) Tak se budu muset pochlapit...<br />Moc zdravím, HelenaHelena Davidováhttps://www.blogger.com/profile/01724621971134323399noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4468654035916599341.post-62945411286710005122014-02-03T10:24:27.337-08:002014-02-03T10:24:27.337-08:00paaani ten je ukazkovy! fuu, akoze recept si odloz...paaani ten je ukazkovy! fuu, akoze recept si odlozim a uvidim ci sa do toho pustim, ale vyzera to tak lakavo, ze asi neodolam :)zcdlhttps://www.blogger.com/profile/01877197945275378806noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4468654035916599341.post-6872103306399308242014-02-03T09:51:22.576-08:002014-02-03T09:51:22.576-08:00Lenko, tak ať se v ošatce podaří, hlavně ji pořádn...Lenko, tak ať se v ošatce podaří, hlavně ji pořádně vysypej moukou aby se pěkně vyklopil!Vlastahttps://www.blogger.com/profile/13127471781990757863noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4468654035916599341.post-31505940216246326892014-02-03T09:48:08.078-08:002014-02-03T09:48:08.078-08:00Ten nápad s kynutím v ledničce delší dobu se mi lí...Ten nápad s kynutím v ledničce delší dobu se mi líbí, vzhledem k tomu že chodím do práce přemýšlela jsem jak to udělat aby se dalo péct i ve všední den, tohle je řešení. Dík za typ :)Vlastahttps://www.blogger.com/profile/13127471781990757863noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4468654035916599341.post-65916705139900905842014-02-03T09:45:28.792-08:002014-02-03T09:45:28.792-08:00A jak chutná! Jestli chceš dám ti pro začátek troc...A jak chutná! Jestli chceš dám ti pro začátek trochu hotového kvásku :)Vlastahttps://www.blogger.com/profile/13127471781990757863noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4468654035916599341.post-71996964506443129572014-02-03T09:43:46.744-08:002014-02-03T09:43:46.744-08:00No popravdě je to běh na dlouhou trať, ale vzhlede...No popravdě je to běh na dlouhou trať, ale vzhledem k tomu že jsme na něj s manželem sami nepeču moc často a hlavně je to radost když se podaří :)Vlastahttps://www.blogger.com/profile/13127471781990757863noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4468654035916599341.post-71844080764038889692014-02-03T09:41:55.035-08:002014-02-03T09:41:55.035-08:00Peťo, už mi utíkal z ošatky tak musel do trouby, m...Peťo, už mi utíkal z ošatky tak musel do trouby, možná dám příště méně kvásku a prasklina nevadí. Pamatuji si, že když jsem byla malá a chodila s babičkou nakupovat vždycky jsme vybíraly chleba s prasklinou takže já to beru jako plus a vzpomínku na dětství :)Vlastahttps://www.blogger.com/profile/13127471781990757863noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4468654035916599341.post-35618343827989771482014-02-03T09:35:32.021-08:002014-02-03T09:35:32.021-08:00Pěkný kváskový a gratuluji k přestupu na tuhle dis...Pěkný kváskový a gratuluji k přestupu na tuhle disciplínu:) Jen mi přijde, že ho necháváš málo kynout. Proto ti možná i praskl. Ale hlavně že chutná! :)<br />Petronelahttps://www.blogger.com/profile/07566363211838743483noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4468654035916599341.post-76006939655833405222014-02-03T09:11:56.460-08:002014-02-03T09:11:56.460-08:00Peču kváskový chleba asi 3/4 roku a vypadá to, že ...Peču kváskový chleba asi 3/4 roku a vypadá to, že se toho úkolu nezbavím. Kupuji si v chlebovou mouku po 15kg balení, což chleba neskutečně zlevní. Peču jak v troubě, tak i v dom. pekárně. Stvořila jsem si recept, který je syntézou asi 4 receptů. Podle rad zkušenějších nechávám kynout i finální těsto v chladu (klidně i dole v ledničce minimálně přes noc nebo i déle. Tohle kynutí v chladu zajistí pěkné prokysání. Chleba nařezávám žiletkou, má to praktický i estetický význam. Zatím dělám chleba s max 50% žitné, spolehlivě se daří. Na chleba s větších podílem žitné si prozatím netroufám. Stejně si člověk rozmlsal celou rodinu a teď, babo, peč:-)MarunaPMariePhttps://www.blogger.com/profile/04629779872691726756noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4468654035916599341.post-52755996727715925932014-02-03T08:55:14.415-08:002014-02-03T08:55:14.415-08:00Vlasti,
nalákala jsi mě. Chlebíček vypadá nádherně...Vlasti,<br />nalákala jsi mě. Chlebíček vypadá nádherně. Zdeňka PAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4468654035916599341.post-23635236427307979012014-02-03T08:51:15.094-08:002014-02-03T08:51:15.094-08:00Mě to přijde moc složitý,ale vypadá skvěle.Mě to přijde moc složitý,ale vypadá skvěle.Marienoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4468654035916599341.post-57236894860370671622014-02-03T08:11:22.751-08:002014-02-03T08:11:22.751-08:00Vlasti vypadá suprově. Já jsem začala s kváskovým ...Vlasti vypadá suprově. Já jsem začala s kváskovým chlebíkem asi před Dvěma týdny a od té doby ho peču obden. Všem nám moc chutná. Dnes mi přišly ošatky na kynutí, tak se těším až bude mít zítra ten správný tvar. A jinak souhlasím, ža každá mouka se chová jinak. Také stále dosypávám nebo dolévám od oka. Lenka Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10936616385919472434noreply@blogger.com